Marea Britanie Romani in UK STIRI

Marea Britanie extinde acordarea ajutoarelor guvernamentale de 5.160 lire sterline

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că lockdownul va fi înlocuit cu abordarea regională pe nivele de alertă tip Tier luna viitoare, care este probabil să propună pentru zone precum Greater Manchester să rămână în cele mai ridicate restricții de nivel 3.

Bănca Națională a Angliei a fost de acord să investească 150 de miliarde de lire sterline în economia țării pentru fondurile de ajutoare financiare nerambursambile, ajutoare stimulate instaurarea celui de al doilea lockdown.

Cancelarul britanic, Rishi Sunak va transforma această investiție a băncii într-un ajutor financiar dublu, promițând că va menține cele mai recente scheme de subvenții Covid ale guvernului, chiar și după încheierea lockdownului pe 2 decembrie.

Cele 150 de miliarde de lire sterline, investiție a Băncii Angliei se adaugă fondului guvernului de 100 de miliarde de lire sterline, sumă pe care a convenit-o trezoreria în iunie. Programul său de oferire a ajutoarelor pentru criza de Covid duce la o finanțare de 875 miliarde de lire sterline.

Banca va menține ratele dobânzii la 0,1% – evitând deocamdată adoptarea fără precedent a ratelor negative ale dobânzii.

Anterior, Guvernul a anunțat că angajații din zonele de nivel 3 vor primi doar 60% din costurile lor.

Prelungirea subvenției pentru schema de sprijin pentru venitul pe cont propriu oferă sprijin critic angajaților independenți sub forma a două subvenții, fiecare disponibilă pentru perioade de trei luni care acoperă noiembrie 2020 – ianuarie 2021 și februarie 2021 – aprilie 2021.

Pentru a fi eligibil pentru prelungirea grantului persoanele care desfășoară activități independente, inclusiv membrii parteneriatului, trebuie să îndeplinească următoarele:

au fost anterior eligibili pentru prima și a doua subvenție pentru schema de susținere a veniturilor pentru muncă independentă (deși nu trebuie să fi solicitat subvențiile anterioare);

declară că intenționează să continue să tranzacționeze și fie: tranzactționează în mod activ în prezent, dar sunt afectați de cererea redusă din cauza coronavirusului sau au tranzacționat anterior, dar temporar nu pot face acest lucru din cauza coronavirusului.

Prelungirea va dura șase luni, din noiembrie 2020 până în aprilie 2021. Subvențiile vor fi plătite în două rate care acoperă fiecare o perioadă de trei luni.

Prima subvenție va acoperi o perioadă de trei luni de la 1 noiembrie 2020 până la 31 ianuarie 2021. Guvernul va acorda o subvenție impozabilă care acoperă 55% din profiturile medii lunare din tranzacționare, plătite într-o singură tranșă care acoperă profitul în valoare de 3 luni și plafonat la 5.160 GBP în total.

Subvenția va fi majorată de la nivelul anunțat anterior de 40% din profiturile din tranzacționare la 80% pentru noiembrie 2020. Prin urmare, crește nivelul total al subvenției de la 40% la 55% din profiturile din tranzacționare pentru 1 noiembrie 2020 până la 31 ianuarie 2020.

A doua subvenție va acoperi o perioadă de trei luni de la 1 februarie 2021 până la 30 aprilie 2021. Guvernul va revizui nivelul celei de-a doua subvenții și o va stabili în timp util.

Serviciul online pentru următoarea subvenție va fi disponibil începând cu 30 noiembrie 2020. HMRC va furniza în timp util detalii complete despre cereri și cereri în Ghidul GOV.UK.

În plus, activitățile comerciale obligate să se închidă în Anglia vor primi subvenții în valoare de până la 3.000 GBP pe lună în cadrul subvenției de sprijin pentru restricții locale.

De asemenea, 1,1 miliarde de lire sterline sunt acordate autorităților locale, distribuite pe baza a 20 de lire sterline pe cap de persoană, pentru plăți unice, pentru a le permite să sprijine companiile pe o scară mai largă.