Marea Britanie Romani in UK STIRI

Marea Britanie: Ajutoare nerambursabile de maxim 7.500 lire până în martie. Condițiile impuse de Guvernul britanic

Ajutoarele nerambursabile au fost majorate la 7.500 lire și vor fi oferite până în martie.

Cancelarul britanic Rishi Sunak a anunțat că a prelungit, din nou, până la sfârșitul lunii martie 2021 schema furlough, care va acorda 80% din profiturile angajaților independenți și 80% din salariile angajaților, afectați de criza sanitară din această perioadă.

RISHI Sunak a confirmat că oamenii vor primi 80% din salariu – după ce schema a fost continuată ca urmare a lockdownului impus la nivelul întregii Anglii de premierul britanic, Boris Johnson.

Sunak a confirmat că britanicii vor primi 80% din salariu – după ce schema a fost continuată ca urmare a lockdown-ului impus la nivelul întregii Anglii de către premierul britanic, Boris Johnson.

Sistemul va funcționa aproape un an până la sfârșitul programului și va costa miliarde de lire sterline în plus.

Acesta este un semn că miniștrii nu cred că viața din Marea Britanie va reveni la normalitate până în primăvară și urmează o iarnă nu tocmai liniștită pentru britanici.

Guvernul va continua să contribuie la plata salariilor angajaților cu până la 80% din suma normală. Toți angajatorii vor trebui să plătească pentru orele care nu sunt lucrate, este costul angajatorului și al contribuțiilor la pensie.

Vom revizui politica în ianuarie pentru a decide dacă circumstanțele economice se îmbunătățesc suficient pentru a cere angajatorilor să contribuie mai mult”.

Schema de sprijin pentru venitul pe cont propriu (SEISS) va fi mărită, cea de-a treia subvenție acoperind noiembrie-ianuarie calculată la 80% din profiturile medii din tranzacționare, până la maximum 7.500 GBP. Cu toate acestea, bonusul de păstrare a locurilor de muncă de 1.000 de lire sterline pentru persoanele care își păstrează angajații până anul viitor va fi abandonat deocamdată.

Marea Britanie a intrat joi într-un al doilea lockdown național, cu magazinele neesențiale, restaurantele, sălile de sport și pub-urile închise. Restricțiile impuse de autorități sunt valabile până la începutul lunii decembrie.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a dat asigurări că lockdown-ul nu va fi prelungit după data de 2 decembrie.

Al doilea lockdown care a intrat în vigoare joi în Anglia pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei va lua sfârşit ”în mod automat” în data de 2 decembrie, a promis miercuri premierul britanic.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a dat asigurări că lockdown-ul nu va fi prelungit după data de 2 decembrie.

”Aceste măsuri din toamnă vizând combaterea creşterii numărului de cazuri de infectare vor expira automat pe 2 decembrie”, a indicat liderul conservator în faţa membrilor Camerei Comunelor, înaintea votului privind acest al doilea lockdown din Anglia.

Spre deosebire de carantina instituită în luna martie, școlile, colegiile și universitățile vor rămâne deschise.

Magazine neesenţiale, saloanele de coafură, precum şi locurile de agrement şi divertisment sunt inchise începând de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie. La fel, restaurantele, barurile și puburile. Se va putea servi doar mâncare la pachet.

Prim-ministrul Johnson s-a declarat optimist în legătură cu perspectivele pe termen lung în pofida faptului că pandemia creează probleme grave pe termen scurt.

Declarațiile lui Johnson diferă de cele ale ministrului Michael Gove, responsabil pentru coordonarea acţiunii guvernamentale, care duminică a indicat că lockdownul din Anglia s-ar putea prelungi și după data de 2 decembrie.