Marea Britanie Romani in UK STIRI

De mâine intră in vigoare planul lui Boris Johnson de a restrânge epidemia: carantină în toată Anglia

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat planul Guvernului pentru a controla epidemia de Covid-19 care presupune reintrarea Marii Britanii într-o carantină naţională de patru săptămâni. Consilierii săi au averizat că este singura modalitate prin care se poate salva sezonul de Crăciun.

Măsurile luate prevăd închiderea totală (lockdown), cu excepţia magazinelor care vând „articole esenţiale” şi a anumitor şcoli, şi urmează să intre în vigoare de joi, după votul Parlamentului.

Premierul Boris Johnson a ţinut un discurs, sâmbătă seara, în care a anunţat reintrarea Marii Britanii în carantină, după ce ţara a trecut de un milion de cazuri Covid-19. Johnson a subliniat care sunt măsurile despre care spune că vor dura până la începutul lunii decembrie, mai exact 2 decembrie.

Barurile, pub-urile şi restaurantele se închid, în schimb takeaway-urile vor rămâne deschise. Magazinele esenţiale vor rămâne deschise, astfel încât „nu este nevoie de provizii”, iar locurile de muncă ar trebui să rămână deschise acolo unde oamenii nu pot lucra de acasă.

Spre deosebire de prima carantină naţională, şcolilor, colegiilor şi universităţilor li se va permite să rămână deschise.

„Nu putem lăsa acest virus să afecteze viitorul copiilor noştri, mai mult decât a făcut-o deja”, spune Johnson. El i-a îndeamnat pe părinţi să-şi trimită în continuare copiii la şcoală.

Premierul britanic a enumerat și câteva dintre excepţiile pentru care oamenii îşi pot părăsi locuințele: pentru educaţie, pentru muncă, dacă nu puteţi lucra de acasă, pentru exerciţii fizice şi recreere în aer liber, pentru motive medicale, pentru achiziționarea de alimente şi produse esenţiale sau pentru a ingriji alte persoane.

Magazinele neesenţiale şi afacerile din zona ospitalităţii – restaurante, terase, cluburi – vor trebui să se închidă timp de patru săptămâni.

Ultimele date sugerează că Marea Britanie se îndreptă spre un număr mult mai mare de decese decât în ​​timpul primului val.

Marea Britanie se confruntă acum cu un weekend critic pentru a determina forma măsurilor înainte de un anunţ. Premierul Boris Johnson a prezentat noile restricţii menite să reducă efectele negative ale pandemiei.

Prim-ministrul şi cancelarul Rishi Sunak au ezitat să ia o decizia din cauza temerilor privind impactul economic pe care o astfel de măsură l-ar avea. Dar oamenii de ştiinţă, susţinuţi de secretarul pentru sănătate Matt Hancock, le-au spus că virusul este pe cale să ucidă 85.000 în această iarnă şi că este prea târziu pentru aşa-numita „carantină în circuit”.