Marea Britanie Romani in UK STIRI

Boris Johnson: lockdown-ul NU va fi prelungit în Marea Britanie și în decembrie

Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie.

Marea Britanie a intrat de astăzi în carantină, iar restricțiile impuse de autorități sunt valabile până la începutul lunii decembrie.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a dat asigurări că lockdown-ul nu va fi prelungit după data de 2 decembrie.

Al doilea lockdown care a intrat astăzi în vigoare în Anglia pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei va lua sfârşit ”în mod automat” în data de 2 decembrie, a promis miercuri premierul britanic.

”Aceste măsuri din toamnă vizând combaterea creşterii (numărului de cazuri de COVID-19) vor expira automat pe 2 decembrie”, a indicat liderul conservator în faţa membrilor Camerei Comunelor, înaintea votului privind acest al doilea lockdown din Anglia.

Spre deosebire de carantina instituită în luna martie, școlile, colegiile și universitățile vor rămâne deschise.

Nu putem lăsa ca virusul să facă și mai mult rău viitorului copiilor noștri decât a făcut-o deja”, a argumentat Boris Johnson, care le-a cerut cu insistență părinților să-și trimită copiii la școală.

Magazine neesenţiale, saloanele de coafură, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie. La fel, restaurantele, barurile și puburile. Se va putea servi doar mâncare la pachet.

Magazinele care vând mărfuri de strictă necesitate vor rămâne deschise, prin urmare „nu este nevoie să vă faceți stocuri”, a subliniat premierul adresându-se concetățenilor.

Prim-m s-a declarat optimist în legătură cu perspectivele pe termen lung în pofida faptului că pandemia creează probleme grave pe termen scurt.

Deşi acum sunt mai optimist privind viitorul pe termen mediu şi lung decât am fost timp de multe luni, nu poate exista niciun dubiu că situaţia de astăzi este gravă şi că nevoie de acţiune este acută”, a spus Johnson.

Declarațiile lui Johnson diferă de cele ale ministrului Michael Gove, responsabil pentru coordonarea acţiunii guvernamentale, care duminică a indicat că lockdownul din Anglia s-ar putea prelungi dincolo de 2 decembrie.

Celelalte componente ale Regatului Unit – Scoţia,Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – au propriile lor politici şi în ultimele săptămâni au introdus restricţii mai dure cu privire la limitarea răspândirii noului virus.